Bestel Tickets
← Terug naar

Blog

Tekstboekje Carrousel te koop

vr 17 mrt

Heeft u genoten van de tekst van Bernard Dewulf? De tekst van Carrousel is te koop voor € 7,50.

Tussenstand: 24 sterren voor Carrousel

ma 6 mrt

Alle journalisten zijn het er over eens: Carrousel is goed, in your face, indrukwekkend, spectaculair, ingetogen, humoristisch en ontroerend.

Guy Weizman te gast bij VPRO’s nooit meer slapen

do 2 mrt

Vrijdag 24 februari was Guy Weizman de hoofdgast in VPRO's nooit meer slapen.

Interview met Guy Weizman in Dagblad van het Noorden

vr 24 feb

Een heel mooi interview met Guy Weizman in Dagblad van het Noorden van Eric Nederkoorn. "De voorstelling is filosofischer en poëtischer dan het boek en de film en gaat over meer dan alleen lijdende mensen."

Livestream iedere werkdag 12:30 – 13:00

do 16 feb

Iedere werkdag kun je hier een inkijkje in het repetitielokaal krijgen.

Carrousel in de media

vr 10 feb

Er is al heel wat geschreven over Carrousel en er zijn mooie reportages gemaakt.

Wanneer kom jij achter de schermen kijken?

ma 30 jan

Komende tijd gooien we de deuren van het repetitielokaal van Carrousel wagenwijd open. Twee mooie kansen om alvast te proeven wat Carrousel en het nieuwe NNT in petto hebben. Maar welk evenement is het meest geschikt voor jou?

Openbare repetitie woensdag 8 februari

ma 30 jan

We gooien de deuren van het repetitielokaal weer wagenwijd open tijdens de openbare repetitie. In de Stadsschouwburg Groningen krijgt het publiek de mogelijkheid om halverwege het repetitieproces mee te kijken.

Waarom geniet jij soms zo van het leed van een ander?

wo 25 jan

Een interessant college van psycholoog prof. dr. Wilco van Dijk (Universiteit Leiden) over waarom leedvermaak zo lekker is. Wat levert leed ons psychologisch op?

Kostuums Carrousel – nice and stretchy!

wo 25 jan

Er wordt in ons kostuumatelier hard gewerkt aan de kostuums van Carrousel. 17 mensen op het toneel betekent hard werken voor Helga en Estela. En iedereen moet er in kunnen dansen, musiceren, glijden, rennen en stralen. Een uitdaging!

Acteur Bram van der Heijden voelt zich…

ma 23 jan

“Als een vis in het water.” Bram blijft. Als enige van de oude NNT-club maakte hij de overstap naar het nieuwe team o.l.v Guy Weizman. Watch The Channel (2016) Full Movie Online Streaming Online and Download

Carrousel Danst Door – 24hr marathon

ma 16 jan

Een absurd experiment, maar van donderdag 2 februari 21.00 uur t/m vrijdag 21.00 uur gaat de cast & crew van Carrousel zijn eigen dansmarathon houden. //English below//

“Goed theater gaat over de wereld om ons heen”

di 10 jan

De nieuwe dramaturg van het NNT is Robbert van Heuven, bij het publiek vooral bekend als cultuurrecensent van onder meer Trouw en De Theatermaker. In wezen is een goede cultuurjournalist een schrijvende dramaturg aan de publiekskant, aldus Van Heuven. “Dit is de eerste keer dat ik als dramaturg voor een groot landelijk gezelschap aan de slag ga. Een prachtige kans, waarvan ik niet had durven dromen singulair asthma. 

“Een WTF-ervaring vol theater, dans en muziek.”

di 10 jan

Wij vroegen regisseur Guy Weizman: waarom wil je Carrousel maken? “Met Carrousel wil ik laten zien hoe het lijden van enkelen entertainment voor de massa wordt. Hoe tv en sociale media het leed ven de wereld in de huiskamer brengt, maar ons tegelijk op veilige afstand houdt click here for info. Maar Carrousel gaat ook over mensen die niet meer gezien maar wel bekeken worden.